Tatar z wybornej wołowiny
Sirloin tartar steak
Rindertatar
38 PLN
Róża z wędzonego łososia z dodatkiem sosu cytrynowo – śmietanowego
Smoked salmon with lemon sauce
Geräuchteter Lachs mit Lemonsoβe
32 PLN
Burger Best Western z frytkami i sosami
Best Western Burger with chips and sauces
Best Western Burger mit Pommes und Soßen
38 PLN
Kanapka klubowa podana z sałatką i frytkami
Club sandwich served with salad and chips
Clubsandwich serviert mit Pommes und Salat
38 PLN
„Caprese”
– Mozzarella z pomidorami, mieszanymi oliwkami i sosem bazyliowym
Mozzarella with tomatoes, olives and basil dressing
Mozzarella mit Toamten, Olivien und Basilikumsoße
32 PLN
Sałatka „Cztery Pory Roku” z grillowanymi filecikami z kurczęcia
„Four Seasons” salad with grilled chicken
Salat „Vier Jahreszeiten” mit gegrilltem Hähuchenfilet
36 PLN
Sałata „grecka” – sałata mieszana z serem typu feta, oliwkami i oregano
„Greek” salad
„Griechischer” Salat
34 PLN
Zupa dnia
Soup of the day
Tagessuppe
22 PLN
Sola „Lemon” w ziołach prowansalskich serwowana na liściach szpinaku
w towarzystwie ziemniaków paryskich i pomidorków „cherry”
Lemon sole served with spinach and Paris style potatoes
Seezunge „Lemon” in Kräutern der Provence serviert auf Blattspinat mit Pariskartoffeln
54 PLN
Roladki z włoskiej kapusty nadziewane indyczym mięsem
z oregano i kaszą jęczmienną podane na musie z pomidorów
Savoy cabbage rolls stuffed with turkey meat
with oregano and pearl barley groats served with tomato mousse
Kohlrouladen mit Putenfleisch, Gerstegrütze, Oregano gefüllt, auf Tomatenmousse serviert
44 PLN
Stek z polędwicy wołowej podany z pieczonym ziemniakiem
z dipem ziołowym oraz sałatą mieszaną z dresingiem
Sirloin steak, served with baked potatoes and with mixed salad
Rindsteak serviert mit Salat und gebackener Folienkartoffel
56 PLN
Pieczony schab z kością na sosie z marynowanego zielonego pieprzu
serwowany z ziemniakami pieczonymi oraz buraczkami zasmażanymi
Roasted pork loin with bone on a sauce of marinated Green pepper
served with fried potatoes and hot beetroot
Gebratener Knochel – Schweinsrücken im Soße aus saurem grünem Pfeffer
serviert mit Bratkartoffeln und Roterübben
48 PLN
Pierś młodego kurczęcia z grilla na sosie curry
podana z krokietami ziemniaczanymi i karotką glazurowaną masłem miodowym
Chicken grilled breast on a curry sauce served with potato croquettes and honey glazed carrots
Hähnchenbrust vom Grill mit Currysoße serviert mit Karoffelkroketten und Karoten in Honigbutter
42 PLN
Tagliatelle z łososiem na sosie śmietanowo – bazyliowym z kaparami okraszane tartym parmezanem
Tagliatelle with Salmon on cream – basil sauce with capers and with parmesan cheese
Tagliattelle mit Lachs auf Sahnesoße mit Basilikum und `Kapern
38 PLN
Spaghetti z sosem pomidorowo – oliwkowym i świeżą bazylią oraz parmezanem
Spaghetti with tomato – olive sauce, fresh basil and parmesan cheese
Spaghetti mit Parmesan, Tomaten- Oliviensoße und frischem Basilikum
34 PLN
Szarlotka na ciepło
Apple pie
Apfelkuchen
19 PLN
Sernik z bitą śmietaną i sosem czekoladowym
Cheesecake with whipped cream and chocolate sauce
Käsekuchen mit Scholodanesoße
19 PLN
Jogurtowy koktajl truskawkowy z kroplami syropu miętowego
Strawberry smoothie with natural yoghurt and with mint syrup
Erdbeerjoghurt – Coctailmit „creme the menthe”
24 PLN
jest dostępny w godzinach: od 22:00 do 7:00
is available from 10 p.m. to 7 a.m.
ist zugänglich vom 22:00 bis 7:00
Plater z szynką i serami oraz pomidorem, pieczywem i masłem
Plate with ham, cheese, tomato, bread and butter
Teller mit Schinken, Käse, Tomaten, Brot und Butter
42 PLN
Kanapka z szynką, serem, pomidorem i sałatą
Sandwich with ham, cheese, tomato and lettuce
Sandwich mit Schinken, Käse, Tomaten und grüne Salat
34 PLN / 2 szt.
Przystawka
Horiatiki – różnorodność sałat z fetą i oregano
Zupa
Toskański krem z pomidorów i bazylii
okraszany tartym parmezanem
Danie główne
Eskalopki schabowe z rozmarynem,
zawijane w bekon,
na sosie maderowo – śliwkowym,
podane z ziemniakami pieczonymi
oraz modrą kapustą z jabłkiem
zaprawianą merlotem i goździkami
Deser
Czekoladowa delicja z bitą śmietaną i miętą
Cena: 98 zł. brutto / os.
zawiera: woda niegazowana, sok 0,3 l. /os.
kawa, herbata, koszyki owoców
Przystawka
Caprese – mozzarella z pomidorami ze świeżą bazylią
Zupa
Aromatyczny bulion z ciastem naleśnikowym
Danie główne
Pierś z kurczęcia nadziewana szpinakiem
na sosie serowo – bazyliowym
z dodatkiem gnocchi i brokułu
w maśle słonecznikowym
Macedońska sałatka owocowa z wermutem
Cena: 98 zł. brutto / os.
zawiera: woda niegazowana, sok 0,3 l. /os.
kawa, herbata, koszyki owoców
Przystawka
„Mozzarella con Prosciutto” z suszonymi
pomidorami i pesto bazyliowym
Zupa
Zupa – krem z brokułów, doprawiana
prażonym bekonem z grzaneczkami
Dania główne na półmiskach
Soczysta polędwiczka wieprzowa
w marynacie winno – sojowej,
serwowana w sosie własnym z oliwkami
„Cordon blue” z piersi kurczęcia
Peklowana karkówka w ziołach prowansalskich
podana na sosie cygańskim
Maślane ziemniaki w koperku
pieczone ziemniaki w mundurkach w rozmarynie
trio warzyw gorących z masłem słonecznikowym
Deser
Ciasto marcepanowe na sosie czekoladowym
z dodatkiem bitej śmietany
Cena: 130 zł. brutto / os.
zawiera: woda niegazowana, sok 0,3 l. /os.
kawa, herbata, koszyki owoców
Przystawka
Cykoria z Roquefortem i orzechami na roszponce,
okraszana sosem winno-żurawinowym
Zupa
Zupa cebulowa doprawiana Rieslingiem,
podana z grzanką z maasdamerem
Dania główne na półmiskach
Plastry pieczonego schabu na Peperonacie
Pierś indyczki w migdałach na sosie orientalnym
Grillowany stek z łososia na blanszowanym szpinaku
Kluseczki ziemniaczane, krokieciki ziemniaczane
etażery mieszanych sałat z sosem
ziołowo-jogurtowym
Koktail z owoców leśnych z gałką lodów waniliowych
skrapiany „crème de menthe”
Cena: 130 zł. brutto / os.
zawiera: woda niegazowana, sok 0,3 l. /os.
kawa, herbata, koszyki owoców
OBIAD
Przystawka
Róża z łososia wędzonego
na sosie jogurtowo-bazyliowym
Zupa
Consomme z kaczki i suszonych grzybów
Dania główne na półmiskach
Tranżerowana szynka z pieca
podana z roladką boczku ze śliwką na sosie zaprawianym jałowcówką
Picatta z kurczęcia w parmezanie na duszonych pomidorach ze świeżą
bazylią i oliwkami
Dorsz z pieca na blanszowanych liściach szpinaku z chapmignonami
Ziemniaki rosti, kluseczki Gnocchi
Duet kalafiora i brokułu
Buraczki zasmażane w maśle po staropolsku
Deser
Gruszka z winnej maceracji
Zimne półmiski
Rostbeef po angielsku z żurawiną z dodatkiem marynowanych kurek
Schab faszerowany grzybami pod winną glazurą z Rieslinga
Roladki śledziowe w śmietanie z jabłkiem i zieloną cebulką
Różnorodności sałat z rucolą i kruszoną bryndzą
oraz jajkami przepiórczymi z dressingiem
Miodowy melon zawijany w szynkę szwarcwaldzką skrapiany winiakiem
Galantyna staropolska z kurczaka zagrodowego
Łoski z Roquefortem i orzechami w tonacji balsamico
Deska serów francuskich z winogronami i orzechami
Cena: 172 zł. brutto / os.
zawiera: woda niegazowana, sok 0,3 l. /os.
kawa, herbata, koszyki owoców
W przypadku jakichkolwiek pytań dotyczących oferty i rezerwacji prosimy o kontakt:
Waldemar Radziszewski
waldek.r@bestwestern-prima.pl, tel. 71 782 55 55